Tesnenie podľa individuálnych potrieb

Výroba tesnení na mieru zahŕňuje nielen rôzne typy kompaktných a poréznych materiálov na tesnenie, ale aj výrobu silikónových a gumových profilov vo forme metráže. Profilové tesnenia na mieru sa osvedčili ako efektívny spôsob zabezpečenia tesnosti rôznych konštrukčných a stavebných prvkov.

Naša ponuka zahŕňa široký sortiment gumových tesnení vo forme metráže a tesniacich profilov vyrobených zo silikónu, termoplastu, mäkčeného PVC a profilov Pirelli s kovovou výstužou. Okrem toho máme k dispozícii špeciálne profily určené pre okná dopravných prostriedkov. Pre ľahký výber máte k dispozícii pokročilé filtrovanie na našej webovej stránke.

Výroba tesnení atypických veľkostí či tvarov na mieru

Tesnenie na mieru vo forme metráže, šité presne podľa vašich potrieb. Ak nenájdete žiadny vhodný profil v našej štandardnej ponuke na webovej stránke, neváhajte využiť náš nástroj pre individuálnu výrobu silikónových profilov.

Snažíme sa ponúknuť široký výber profilov rôznych tvarov, ale chceme vám tiež poskytnúť možnosť objednať si profilové tesnenie s úplne odlišným tvarom. Často zistíme, že zákazníci majú dva hlavné typy požiadaviek v praxi:

VARIANT 1: 

V prípade, že máte len vzorku alebo opis existujúceho profilu a potrebujete ho nahradiť vhodným produktom, sme tu, aby sme vám pomohli.

Navrhované riešenie je jednoduché: Pošlite nám vzorku vášho doteraz používaného profilu vo forme naskenovaného obrazu alebo nakreslite jeho podobu. Môžete nám ho osobne priniesť alebo nás kontaktovať telefonicky – naši predajní experti vám ochotne poskytnú pomoc. Predtým si však premyslite niekoľko dôležitých informácií:

– Akým podmienkam bude profil vystavený (napríklad slnečnému žiareniu, vode, potravinám, chemikáliám, horúcemu materiálu, olejom, čistiacim, sanitačným alebo dezinfekčným prostriedkom)?

– Pracovná teplota

– Požadované množstvo

– Účel použitia

– Máte k dispozícii výkres? Aké sú požadované rozmerové tolerancie?

Ak ste už profil používali a je teraz poškodený a ťažko identifikovateľný, môžeme z dokumentácie zistiť informácie o použitých materiáloch, požiadavkách na zlúčeniny pôvodného materiálu a normách, ktoré bolo potrebné dodržať. Spoločne identifikujeme profilové riešenie, ktoré presne vyhovuje vašim požiadavkám.

VARIANT 2:

Ak ste nový v používaní tesniacich profilov a máte len vzorku produktu, do ktorého by mal byť integrovaný tesniaci profil, máme pre vás vhodné riešenie.

Navrhované riešenie je nasledovné: Náš predajný špecialista preverí vzorku vášho produktu a porovná ju s rôznymi typmi tesniacich profilov, ktoré máme k dispozícii. Ak sa žiadny z existujúcich profilov nezladí s vaším produktom, príde k vám náš obchodný manažér, aby na mieste zhodnotil všetky potrebné parametre a požiadavky na profil. S vami sa dohodne na všetkých detailoch a na základe tejto konzultácie a poskytnutého výkresu sa pustíme do vývoja profilu na mieru.

Proces vývoja tesniaceho profilu na mieru

Vývoj profilu obvykle trvá od 3 do 8 týždňov. Ak nemáme k dispozícii výkres ani normu, podľa ktorých by sa mal profil vytvoriť, dodržiavame výrobné tolerancie a požiadavky na tvrdosť materiálu. Po vytvorení hotovej (tzv. retenčnej) vzorky ju odovzdáme vám na overenie. Na základe vašich pripomienok buď upravíme profil, alebo ho schválite.

Po schválení vzorky sa začne s výrobou tesniaceho profilu na mieru so všetkými definovanými parametrami. V rámci vývoja môže byť tiež zahrnutá forma pre spojenie profilu; výsledkom môže byť profil s preddefinovaným spojením.

Pozitíva individuálne vyrobeného tesniaceho profilu vo forme metráže:

– Nevyžaduje sa úprava konštrukcie samotného produktu, len je potrebné presne určiť, čo sa má tesniť alebo vytesniť.

– Poskytneme kompletnú náhradu za existujúci profil, ktorý je potrebné vymeniť a nie je možné ho získať v pôvodnej verzii.

Využite aj naše ďalšie ponuky služieb:

– Manuálne lepenie O-krúžkov

– Lepenie silikónových profilov pre potravinárstvo

– Spájanie profilov Pirelli s kovovou výstužou

– Spájanie profilov do kruhového alebo slučkového tvaru, prípadne do rámov

– Presné meranie profilu (časti v reze – 2D) pomocou 2D kamerového profilového projektoru a vyhotovenie meracieho protokolu (vrátane výkresu s nameranými hodnotami a tabuľky meraných hodnôt)

Materiály a formy, z ktorých dodávame tesnenia vo forme metráže na mieru:

Variácie tesnení z gumy (gumová metráž) podľa typu základného kaučuku: Materiály a ich formy

– EPDM kompaktné, mikroporézne, koextrúzia

– VMQ (silikón) kompaktné, mikroporézne, koextrúzia

– NBR (butadién-akrylonitrilový kaučuk) kompaktné aj mikroporézne

– CR (neoprén)

– SBR (butadién-styrénový kaučuk)

– NR-SBR (zmes prírodného a butadién-styrénového kaučuku)

– IR (izoprénový kaučuk)

Tesnenia z plastu:

– PVC, TPU (termoplastický polyuretánový kaučuk)

– PU (polyuretán)

Vylepšite túto stránku

Chcete doplniť alebo upraviť túto stránku? Vyplňte textové pole nižšie. Ďakujeme ♥