PNEUMATIKY GOODYEAR VECTOR 4SEASONS GEN-3 PRESVEDČILI V TESTE GUTE FAHRT

Bratislava, 28. september 2022 – Nemecký časopis Gute Fahrt vyhlásil pneumatiky Goodyear Vector 4Seasons Gen-3 za jedného z víťazov svojho najnovšieho testu celoročných pneumatík. Vyzdvihol pritom, že si viedli najlepšie pri hodnotení testovaných kritérií zimnej prevádzky.

Testovací vodiči pneumatiky odporúčajú na základe ich vynikajúcich úžitkových vlastností na zimných komunikáciách. „Na snehu sa pneumatikám Goodyear Vector nič nevyrovná,[1]“ napísali s tým, že ich najnovší člen rodiny Vector zaujal aj všestrannou výkonnosťou na suchej a mokrej vozovke. Test hodnotil celoročné pneumatiky obľúbeného rozmeru 235/55 R18 siedmich rôznych výrobcov na vozidle Volkswagen Tiguan.

Od času, keď v roku 1985 celoročné pneumatiky vynašiel, Goodyear svoj rad Vector priebežne upravuje a modernizuje a zdokonaľuje tak svoj recept na pneumatiky, ktoré slúžia v slnečnom počasí, v daždi aj na snehovej pokrývke. Ich najnovšia verzia, Goodyear Vector 4Seasons Gen-3, sú skutočne celoročné pneumatiky, ktoré poskytujú vynikajúce úžitkové vlastnosti na suchej vozovke, ponúkajú nízky valivý odpor a súčasne spĺňajú podmienky na označenie symbolom snehovej vločky v skalnom masíve (3PMSF), ktoré je normálne vyhradené pre čisto zimné pneumatiky. Výsledkom sú pneumatiky, ktoré slúžia spoľahlivo a predvídateľne po celý rok tak, ako to vodiči za rozličných podmienok potrebujú.

V teste časopisu Gute Fahrt boli pneumatiky Vector 4Seasons Gen-3 hodnotené ako „nekorunovaná snehová kráľovná“ v testovaných kritériách zimnej prevádzky a ocenené známkou „veľmi dobré+“[2]. Boli aj jedinými testovanými pneumatikami, ktoré si z testu odniesli najlepšie hodnotenie vo všetkých testovaných oblastiach zimnej prevádzky. Pri vyhodnotení kritérií prevádzky na mokrej a suchej vozovke boli pneumatiky Goodyear hodnotené známkou „Dobré+“, osobitnú známku „Veľmi dobré“ potom získali v kategórii odolnosti voči akvaplaningu. Testovací vodiči sa pochvalne vyjadrovali aj na adresu ich jazdných vlastností na suchom aj mokrom povrchu, brzdných vlastností, komfortu pri jazde a hodnoty valivého odporu.

Po vyhodnotení celkových výsledkov, zahŕňajúcich ako zimné, tak aj letné hodnotiace kritériá, sa pneumatiky Goodyear Vector 4Seasons Gen-3 delili o víťazstvo. Ako iba jedny z dvoch pneumatík získali v celkovom hodnotení aj známku „veľmi dobré“.

Laurent Colantonio, regionálny technologický riaditeľ spoločnosti Goodyear v regióne Európa, Blízky východ a Afrika, k tomu uviedol: „Spoločné víťazstvo v teste Gute Fahrt, ktoré je najnovším úspechom pneumatík Vector 4Seasons Gen-3 v testoch, nás veľmi teší. Goodyear má na konte viac víťazstiev v testoch celoročných pneumatík, než akýkoľvek iný výrobca 3 vďaka dôslednému vývoju a postupnému zdokonaľovaniu našej technológie s cieľom ponúkať pneumatiky, ktoré spĺňajú požiadavky vodičov počas celého roka.“

O spoločnosti Goodyear

Goodyear je jedným z najväčších svetových výrobcov pneumatík. Spoločnosť zamestnáva približne 72 tisíc pracovníkov a svoje výrobky vyrába v 54 závodoch v 23 krajinách sveta. Dve inovačné centrá – Akron v Ohiu a Colmar-Berg v Luxembursku – sa usilujú o rozvoj najmodernejších výrobkov a služieb, ktoré stanovujú technologické a výkonnostné štandardy pre celé odvetvie.

 

[1] Preložené z nemeckého originálu, vydanie 8 (22/07/22) a 9 (19/08/22) časopisu Gute Fahrt (Nemecko).

2 Test vyšiel v číslach 8 (22/07/22) a 9 (19/08/22) časopisu Gute Fahrt (Nemecko). Testovaný rozmer: 235/55R18. Testovacie vozidlo: Volkswagen Tiguan. Miesto konania testu: Pirelli Vizzola. Testované pneumatiky: Goodyear Vector 4Seasons Gen-3, Bridgestone Weather Control A005 evo, Continental AllSeasonContact, Falken Euro All Season AS210, Nokian Seasonproof SUV, Pirelli Cinturato All Season SF2, Vredestein Quatrac Pro.

3 Na základe 59 výsledkov testov v období od januára 2013 do augusta 2022, ktoré uskutočnilo 19 popredných a nezávislých európskych časopisov špecializovaných na pneumatiky. Výpočet vychádza z počtu víťazstiev pneumatík Goodyear v testoch v kategórii celoročných pneumatík nad všetkými testovanými konkurentmi.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *