Práca v zahraničí je obrovským lákadlom

Stále viac a viac Slovákov odchádza za prácou do zahraničia. Minulý rok za hranicami pracovalo kratšie ako jeden rok viac ako 130 tisíc Slovákov. Nemožno to považovať za veľké prekvapenie, pretože mzda, pracovné a podnikateľské prostredie, kultúra a životná úroveň nepatria na Slovensku medzi tie najlepšie v Európe. Keď si porovnávate napríklad prácu zvárača v zahraničí a na Slovensku, tak v Nemecku zarobí za hodinu približne 30 € zatiaľčo na Slovensku by musel na 30 € pracovať aj 5 hodín. Láka aj vás práca v zahraničí, no neviete, ako ju získať?

Využite služby agentúry

Časy, keď sa každý druhý sprostredkovateľ práce v zahraničí stratil aj so zálohami, sú už dávno preč. No stále sa objavia aj takéto prípady, preto treba byť veľmi ostražitý. Najlepšie urobíte, keď využijete overenú personálnu agentúru, ktorá vám ponúkne kompletný servis – nájde pre vás vhodné miesto, pomôže vám s hľadaním ubytovania, s nákladmi na cestu, s overením jazykovým schopností či s príspevkom na jazykový alebo opatrovateľský kurz.

Nepreceňujte svoje jazykové schopnosti

A zároveň ich ani nepodceňujte. Aj preto vám personálna agentúra poradí, či je vaša nemčina, angličtina či francúzština na dostatočnej úrovni. Nie je tomu tak? Nerobte si z toho ťažkú hlavu, prihláste sa do jazykovej školy na kurz, ktorý vás pripraví na dlhší pobyt v zahraničí a dorozumiete sa úplne bez problémov. Jazyková škola Empire v Košiciach a v Bratislave vám dokonca ponúka individuálne kurzy, ktoré vám pomôžu zdokonaliť sa v oblasti, v ktorej to potrebujete.

Našli ste si prácu v Nemecku?

Pokiaľ ste si našli prácu v Nemecku alebo ste tam už pracovali a nebolo to viac ako jeden rok s najväčšou pravdepodobnosťou máte nárok na vrátenie daní z Nemecka. Pri akých iných podmienkach vám môže vzniknúť nárok na vrátenie daní?

  • Pracovali ste iba na polovičný úväzok
  • Za prácou ste dochádzali
  • Počas daňového roka ste zmenili zamestnanie
  • Mali ste naraz dve a viac zamestnaní

Vrátenie daní v Nemecku si môžete uplatniť až 4 roky spätne. Neviete ako na to? Navštívte TJ-Legal.sk a nechajte to na odborníkov.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *