GOODYEAR UVÁDZA NA TRH PNEUMATIKY ULTRAGRIP PERFORMANCE 3

Goodyear Ultragrip Performance 3

Pripravené na náročné zimné podmienky a pre širšiu škálu vozidiel

Bratislava, 26. septembra2023 – Spoločnosť Goodyear uvádza na trh novú generáciu obľúbeného radu zimných pneumatík UltraGrip – UltraGrip Performance 3. Inovatívne pneumatiky predstavujú ďalší krok značky vpred, pokiaľ ide o úžitkové vlastnosti, ako aj o účinnú odpoveď na požiadavky trhu.

S rastúcim podielom väčších a výkonnejších vozidiel, ako sú SUV a elektromobily, sa dopyt presúva k prémiovým pneumatikám s osvedčenými kvalitami, ktoré zaručujú vysokú výkonnosť a účinnosť.

Nové pneumatiky UltraGrip Performance 3 predstavujú zjednodušenie sortimentu zimných pneumatík značky, pretože vstupujú na trh ako nástupca dvoch rôznych modelov – pneumatík UltraGrip 9+ a UltraGrip Performance+. Do tohtoročného septembra bude v predaji už v ucelenom rade 94 variantov s rozmermi od 14 do 21 palcov, ktoré pokryjú požiadavky ešte širšej škály osobných automobilov, a to ako vozidiel so spaľovacími motormi, tak aj elektrických a hybridných vozidiel.

Spotrebiteľská štúdia, ktorú pre spoločnosť Goodyear spracovala spoločnosť Buzzback 2[1][2], priniesla poznatok, že najdôležitejšou kvalitou zimných pneumatík je ich schopnosť dobre slúžiť vo všetkých zimných podmienkach – na snehu aj na mokrej a suchej vozovke. To viedlo Goodyear k vývoju univerzálnych pneumatík s ešte vyváženejšími zimnými vlastnosťami, než ponúkala ich predchádzajúca generácia.

Goodyear Ultragrip Performance 3
Goodyear Ultragrip Performance 3

Špičkové technológie pre špičkový výkon

Vďaka radu inovatívnych prvkov Goodyear ďalej nastavuje latku, pokiaľ ide o úžitkové vlastnosti pneumatík. Nedávny test nezávislej nemeckej skúšobnej inštitúcie TÜV Süd potvrdil, že v porovnaní so štyrmi prémiovými pneumatikami konkurenčných značiek vychádzajú pneumatiky UltraGrip Performance 3 najlepšie v kategóriách ovládateľnosti na snehu a brzdných vlastnosti na mokrej aj suchej vozovke.[3]

Základom nových zimných pneumatík Goodyear sú najnovšie technológie, ktoré ich užité vlastnosti pozdvihujú na novú úroveň. Vďaka svojim vlastnostiam sa dokonale hodí pre širokú škálu vozidiel, vrátane výkonných elektromobilov.

Technológia SnowProtect prináša vyššiu hustotu priečnych drážok, a teda aj záberových hrán s cieľom čo najlepšej trakcie a priľnavosti. „Pazúry na sneh“ − dlhšie dezénové drážky na hrane ramena pneumatík – zase zlepšujú ich úžitkové vlastnosti pri jazde v mäkkom a hlbokom snehu.

Technológia WetBraking+ optimalizuje jazdnú stopu oválneho tvaru a zabezpečuje lepší rozptyl vody. Voda je vďaka nej vytláčaná skôr do bokov než v priamom smere jazdy, čo znižuje riziko akvaplaningu a prispieva k vynikajúcim úžitkovým vlastnostiam pri jazde za mokra.

Inovatívne 3D priečne drážky v ramennej časti pneumatík zvyšujú ich tuhosť a zlepšujú úžitkové vlastnosti nových pneumatík na suchej vozovke.

Vďaka špeciálnym charakteristikám pneumatík, ktoré zvyšujú ich účinnosť a znižujú hluk v interiéri, sú zimné pneumatiky UltraGrip Performance 3 pripravené aj na využitie na elektrické vozidlá. Ich valivý odpor je v celom rade nižší až o 3 %3[4] a hmotnosť až o 10 %34. Aerodynamickejší tvar bočníc navyše obmedzuje [5]turbulencie a zlepšuje prúdenie vzduchu.

Nový dezén potlačujúci hlučnosť znižuje pri použití pneumatík celého radu hluk v interiéri až o 36% (až o 2 dBA)4. Goodyearpri ďalšom rozširovaní radu pridá aj technológiu SoundComfort, ktorá zníži hlučnosť dokonca až o 50 % (až o 4 dBA)5

Extrémny krútiaci moment elektromobilov pneumatiky UltraGrip Performance 3 zvládajú vďaka inovatívnej zmesi behúňa odolnej voči opotrebovaniu. 3D priečne drážky dodávajú pneumatikám väčšiu stabilitu, aby mohli odolávať väčším silám, ktoré na nich pôsobia.

Pneumatiky UltraGrip Performance 3 sú vhodné pre najnovšie a najobľúbenejšie vozidlá na trhu, ako sú modely Alfa RomeoGiulia, Audi A6/S6, BMW i4 M50, BMW radu 4 Gran Coupé, CupraFormentor, Tesla Model S Plaid alebo Smart #1, Toyota Aygo X alebo Volvo C40/XC40.

SoniaLeneveu, riaditeľka marketingu osobných pneumatík Goodyear v Európe, uviedla: „Sme veľmi radi, že môžeme našim obchodným partnerom predviesť vynikajúce pneumatiky UltraGrip Performance 3, ktoré predstavujú vynikajúci produkt pre všetkých ich zákazníkov a zjednodušujú im portfólio ponúkaných produktov.“

Goodyear Ultragrip Performance 3
Goodyear Ultragrip Performance 3

O spoločnosti Goodyear

Goodyear je jedným z najväčších svetových výrobcov pneumatík. Spoločnosť zamestnáva približne 74 tisíc pracovníkov a svoje výrobky vyrába v 57 závodoch v 23 krajinách sveta. Dve inovačné centrá – Akron v Ohiu a Colmar-Berg v Luxembursku – sa usilujú o rozvoj najmodernejších výrobkov a služieb, ktoré stanovujú technologické a výkonnostné štandardy pre celé odvetvie.

Ucelený rad tvorí 94 variantov s 13 novými rozmermi

Goodyear Ultragrip Performance 3
Goodyear Ultragrip Performance 3

[1] BuzzbackWinterTireExploratory: Správa o hodnotení požadovaných vlastností, 2022

[2] V porovnaní s ďalšími najlepšími testovanými konkurenčnými pneumatikami. Testované v porovnaní so štyrmi najnovšími dezénmi hlavných konkurentov v segmente zimných vysoko výkonných pneumatík (BridgestoneBlizzak LM005, PirelliCinturatoWinter 2, Continental WinterContact TS 870, Michelin Alpin 6). Test vykonala spoločnosť TÜV SÜD Product Service GmbH v decembri 2021 – februári 2022 na objednávku spoločnosti Goodyear. Rozmer testovaných pneumatík: 205/55 R16. Vozidlo: VW Golf VIII, lokalita GoodyearArctic Center Saariselkä. Skúšobný okruh GoodyearMireval. Číslo správy: 713234277-BM.

[3] V porovnaní s ďalšími najlepšími testovanými konkurenčnými pneumatikami. Testované v porovnaní so štyrmi najnovšími dezénmi hlavných konkurentov v segmente zimných vysoko výkonných pneumatík (BridgestoneBlizzak LM005, PirelliCinturatoWinter 2, Continental WinterContact TS 870, Michelin Alpin 6). Test vykonala spoločnosť TÜV SÜD Product Service GmbH v decembri 2021 – februári 2022 na objednávku spoločnosti Goodyear. Rozmer testovaných pneumatík: 205/55 R16. Vozidlo: VW Golf VIII, lokalita GoodyearArctic Center Saariselkä. Skúšobný okruh GoodyearMireval. Číslo správy: 713234277-BM.

[4] V porovnaní s predchádzajúcou generáciou UG Performance +

[5] V závislosti od typu vozidla, jeho rýchlosti a povrchu vozovky. Na základe interných meraní vozidla na vozovke, testovali vofebruári 2018, januári 2018, novembri 2017 a októbri 2011 technici spoločnosti Goodyear v Luxembursku. Rozmer pneumatík 225/55R17 na vozidlách VW PassatAlltrack a Ford Kuga, rozmer 255/45R18 na vozidle Audi A7.

Vylepšite túto stránku

Chcete doplniť alebo upraviť túto stránku? Vyplňte textové pole nižšie. Ďakujeme ♥