Aké nové ochranné prostriedky zvoliť pre interiér auta?

Autokoberce

Každý investuje do ochrany interiéru vozidla z iných dôvodov. Najčastejším je udržiavanie odolnosti materiálov. S tým sa spája aj vyššia hodnota vozidla a dokonalá reprezentatívnosť. Udržiavaný interiér vplýva aj na našu pohodu za volantom – autu dodáva na útulnosti a na príjemnom vzhľade. Bez ohľadu na to či chceme prekvapiť samých seba, alebo spolucestujúcich, dnes sa zameriame na špecifické ochranné produkty v interiéri vozidiel.

Kvalitné autokoberce – ktoré konkrétne vybrať

Pre ochranu interiéru z dlhodobého hľadiska si už musíme „vyskladať“ funkčné autokoberce pre komfort, eleganciu, ale najmä pre praktickú stránku. Najčastejšie rozlišujeme textilné a gumené koberčeky. Pri textilných vyčleňujeme špecifickú kategóriu velúrových autokobercov.

Velúrové sa vyznačujú jemným zamatovým vzhľadom. Majú krátky, ale hustý vlas. Autu dodávajú na luxusnom vzhľade, no to nie je ich jedinou výhodou.

Velúrové autokoberce nájdeme v desiatkach vzorov a strihov s presnými rozmermi pre konkrétny typ vozidla. Tak vyčleňujeme velúrové autokoberce podľa značiek áut a podľa konkrétnych nárokov na odolnosť a údržbu.

Velúrový autokoberec si možno predstaviť ako základný čierny, ktorý sa skladá z dvoch vrstiev. Na povrchu sú jemné vlákna velúru a na spodnej časti ochranný nepriepustný granulát. Funguje ako protišmyková ochrana pri dobrých zvukovo-izolačných vlastnostiach. Štandardné modely velúrových koberčekov dosahujú hrúbku 7 mm, pričom na strane vodiča majú spevnenú časť pre chodidlá.

Univerzálne auto tričká – pekne a prakticky odievame sedadlá!

Ďalšiu stránku ochranných produktov pre interiér auta tvoria univerzálne auto tričká. Pri kúpe si všímame ich ochrannú výbavu pred vonkajšími činiteľmi, mieru v savosti, resp. v odolnosti voči vode, vlhkosti a možnosť odvádzať pot. Umožňujú to najmä auto tričká z prírodných bavlnených látok – disponujú ochranou proti kĺzaniu, vďaka čomu sa dokonale prispôsobia sedadlu a predlžujú jeho trvácnosť.

Zdroj obrázku: shablovskyistock / Shutterstock.com

Vylepšite túto stránku

Chcete doplniť alebo upraviť túto stránku? Vyplňte textové pole nižšie. Ďakujeme ♥